Dan Barna nu exclude să candideze la alegerile prezidențiale din 2024. Cine l-a emoționat până la lacrimi pe liderul USR-PLUS

Dan Barna: Am fost la Elisabeta Rizea la Nucșoara, am fost fix acum 3 săptămâni. Și…. doamna aceea… și acum, dacă încep să povestesc, o să mă emoționez… Doamna aceea înseamnă pentru mine exact dovedirea faptului că în România există niște demnitate. Este și o postare la mine pe Facebook. Și văzând acolo casa ei, m-am emoționat foarte tare. Ceea ce se întâmplă și acum.

Dan Barna spune că va cere votul românilor și la alegerile prezidențiale și că analizează posibilitatea unei noi candidaturi pe care este pregătit să şi-o asume.

Dan Barna: Asta voi decide împreună cu colegii mei, poate să fie. Nu exclud. Nu se face de azi pe mâine (politica – n.r.), dar, în egală măsură, ceea ce pot să spun acum cu fermitate este că îmi doresc să am o prezenţă cât mai consistentă în politica din România şi în următorii ani. Dacă asta va presupune şi o candidatură la prezidenţiale, mi-o voi asuma fără niciun fel de problemă. Este unul dintre scenariile care există şi la care mă gândesc. E un scenariu real, e un scenariu care există, despre care discutăm, discută şi colegii mei, discut şi eu. Vom vedea dacă asta va fi decizia până la urmă. Nu o exclud, nici nu este o chestiune de viaţă şi de moarte. Este o posibilitate.

Întrebat dacă își mai dorește să fie președintele României, Barna a spus că experiența de acum doi ani l-a învățat să fie pregătit.