Dan Dungaciu, despre COVID-19, la Realitatea PLUS: Va duce la o confruntare între SUA și China

Sociologul Dan Dungaciu a vorbit într-o intervenție telefonică, duminică seară, la Realitatea PLUS despre criza de coronavirus și disputa între state care ar urma să înceapă din cauza COVID-19. Dan Dungaciu a spus că va exista o confruntare informațională între SUA și China, dar nu și în România. 

Totodată, Dan Dungaciu preconizează repercusiuni economice și politice la nivel global.

”Războaiele despre care vorbim, ele vor veni, dar nu în România (…) Acest element va duce la o confruntare între SUA și China, în ceea ce privește războiul informațional, care a început odată cu debutul acestei crize (…) Criza COVID-19, va fi formată din repercusiuni economice, dar și politice. Ca să ieșim din criza aceasta, să fim capabili să ne asumăm viitoarele crize care urmează să vină (…) Va fi o bătălie între două sisteme de guvernare. Dacă America nu va gestiona bine această criză, daca Trump va fi afectat de un virus, vă imaginați ce va scrie propaganda din China ”, a precizat geopoliticianul în cadrul emisiunii ”Jocuri de Putere”, la Realitatea PLUS.

Mai mult, Dungaciu a afirmat că americanii au vrut să trimită experți în Wuhan, dar nu li s-a permis din cauză că chinezii s-au temut ca aceștia să nu ”planteze” virusul ucigaș. De altfel, sociologul a mai spus că America acuză Wuhan-ul vinovat de acest virus.

Geopoliticianul a vorbit și despre poziția Chinei față de coronavirus, după apariția acestuia și în Europa. Potrivit lui, China se pregătește să își demonstreze succesul , faptul că Orientul gestionează mai bine situația.

”China se pregătește să arate succesul ei (…) Ceea ce dorește să ne arate în acest moment este că a reușit să treacă peste această criză. Televiziunile chinezești abundă în ceea ce se întâmplă în Italia. Ceea ce se dorește a se arăta, este  că Orientul face față mai presus decât Occidentul”, a explicat Dan Dungaciu.

Cât despre crearea unui vaccin împotriva COVID-19, sociologul a afirmat că este o competiție în producerea lui.

”Este o competiție pe viață și pe moarte și pe foarte mulți bani. Este o competiție între laboratoarele americane și germane. Toate aceste lucruri sunt la nivelul speculațiilor”,  a completat Dungaciu.

Totodată, acesta a făcut apel la calm și speră ca virusul din China să devină asemeni virusurilor obișnuite de iarnă.

”Important este ca starea noastră mentală să fie rațională, având conștiința limpede că niciun Guvern din lumea asta nu poate să rezolve toate problemele, nu doar cel al României (…) Sperăm ca în aceste zile acest virus va deveni valabil cu ceilalți viruși cu care ne confruntăm în fiecare iarnă”, a conchis geopoliticianul.