Danemarca relaxează restricțiile în plină pandemie de coronavirus

 

Danemarca devine astfel a doua ţară din Europa, după Austria, care anunţă o relaxare treptată a măsurilor impuse pentru a încetini răspândirea noului coronavirus.

Autoritățile de la Copenhaga susțin că au luat decizia după scăderea numărului de îmbolnăviri.

Danemarca a anunțat că începe o „redeschidere prudentă”, prin deschiderea grădiniţelor şi a şcolilor primare, în 15 aprilie, dacă numărul virusurilor rămâne stabil, a declarat prim-ministrul Mette Frederiksen, luni seară, potrivit Mediafax.

Premierul a anunţat şi că Guvernul va începe discuţiile cu mediul de afaceri pentru a începe redeschiderea treptată a birourilor.

Numărul îmbolnăvirilor în Danemarca „merge în direcţia cea bună”, dar chiar şi aşa, unele restricţii vor rămâne în vigoare pentru lunile următoare.

„Am reuşit să evităm nenorocirea care s-a întâmplat în alte ţări”, a spus Frederiksen. „Singurul motiv pentru acest lucru este că am acţionat devreme”, este de părere premierul danez.

Danemarca şi Austria se numără printre primele ţări din Europa care au impus restricţii ca răspuns la focarul de COVID-19.

Până marți la prânz, Danemarca a înregistrat 4.681 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, dintre care 144 cazuri critice, şi 187 de decese, potrivit worldmeters.info și Universității Johns Hopkins.

Cancelarul Austriei a anunțat, luni, redeschiderea magazinelor de săptămâna viitoare. 

În Austria au fost raportate până marți la prânz 12.390 de cazuri de infectări cu noul coronavirus și 220 de decese, potrivit worldmeters.info.