Daniel Dragomir s-a PREDAT: Fostul ofițer SRI era în Italia – El este condamnat la trei ani de închisoare pentru corupție

Daniel Dragomir, condamnat la trei ani de închisoare, s-a predat.

„În dimineața de 4 februarie 2021, Poliția Română a fost informată, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul Sirene, de către autoritățile italiene, că, în cursul zilei de ieri, un bărbat, de 42 de ani, urmărit la nivel internațional, s-a prezentat la o secție de poliție din Bari, însoțit de avocatul ales.

Acesta a fost depus în Penitenciarul din Bari, în așteptarea prezentării în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare emis de Tribunalul București.

În baza datelor furnizate de autoritățile din Italia, a fost informată instanța de judecată din România, care a emis mandatul european de arestare, pentru a traduce și transmite acest mandat către instanța care va judeca și dispune asupra predării către România”, a anunțat Poliția Română, joi.

Dragomir a fost dat în urmărire națională în luna iunie 2020 după ce Poliția Română a anunțat că acesta nu a fost găsit acasă la câteva ore după condamnarea definitivă.

Fostul locotenent colonel SRI Daniel Dragomir a fost condamnat definitiv la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru corupție de magistrații Curții de Apel București, potrivit sentinței publice. Când era ofiţer activ al SRI, Dragomir l-a pus în gardă pe omul de afaceri libanez Rami Ghaziri că este monitorizat de colegii săi de la Direcţia de securitate economică şi a primit în schimbul protecţiei oferite o mită de aproape jumătate de milion de euro.