Decizie SURPRINZĂTOARE a Uniunii Europene: Vaccinurile Rusiei și Chinei – reevaluate. CONDIȚIA pusă de Ursula von der Leyen

 

„Dacă producătorii ruşi, chinezi îşi deschid dosarele, dovedesc transparenţă, prezintă toate datele lor, atunci ar putea avea o autorizaţie condiţionată de punere pe piaţă ca şi celelalte”, a spus Ursula von der Leyen, audiată de grupurile parlamentare în legătură cu strategia sa de vaccinare, potrivit surselor AFP, potrivit Agerpres.

„Oricine doreşte să aibă acces pe piaţa europeană trebuie să se supună regulilor de examinare” ale Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), a insistat ea.

Afirmaţii care se fac ecoul celor ale cancelarului german, Angela Merkel, cu privire la vaccinul rusesc.

„Toţi cei care obţin o autorizaţie din partea EMA vor fi absolut bineveniţi, am vorbit exact despre acest lucru cu preşedintele rus”, Vladimir Putin, a declarat Angela Merkel marţi seară la postul naţional de televiziune ARD.

Ce se știe despre vaccinul Sputnik-V

Vaccinul rusesc Sputnik-V este eficient împotriva COVID-19, potrivit unor rezultate foarte bune publicate marţi de revista medicală The Lancet. Datele în urma testelor clinice, verificate și confirmate de cercetători străini, arată că Sputnik-V protejează în proporție de 91,6% împotriva coronavirusului. Voluntarii ar fi avut reacții ușoare, considerate minore, simtome specifice gripei și dureri ale brațelor. Un singur voluntar ar fi suferit un accident vascular cerebral. Potrivit cercetătorilor ruși, vaccinul a fost testat pe 2.000 de voluntari cu vârste de peste 60 de ani, la aceștia fiind eficient și bine tolerat. Studiul însă nu este nici pe departe aproape de final, vaccinul trebuie testat pe un număr total de 40.000 de voluntari. Înainte cu șase luni, în vara anulu itrecut, când Rusia a aprobat vaccinul, reacțiile internaționale au fost critice din cauza lipsei de transparență și pentru că încă nu se făcuseră teste importante. Totuși, datele de acum indică un rezultat clar, mai spun cercetătorii, potrivit reviste britanice The Lancet, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Cercetătorii internaționali confirmă: Vaccinul Sputnik-V are o eficiență de 91,6%

Fondul de Investiţii Directe din Rusia care asigură dezvoltarea lui a anunţat la 20 ianuarie că a demarat procedura de omologare a vaccinului pe lângă Agenţia Europeană pentru Medicamente, mai relatează AFP.