Dezastru la Școala de Poliție Câmpina. Aproape jumătate din candidați au picat proba sportivă. 300 de locuri neocupate după prima probă

 

Școala de Poliție din Câmpina a anunțat că la admiterea din acest an au mai rămas în cursă doar 1.002 de candidați, pe 1300 de locuri, care vor da și la examenul scris, Restul de aproape o mie de candidați au picat încă de la probele sportive eliminatorii.

 

Este pentru prima dată în istoria unității de învățământ când nu vor fi ocupate toate locurile scoase la concurs, potrivit ziare.com.

 

Pentru candidații rămași urmează proba scrisă în data de 27.05.2023 și apoi vizita medicală. Numărul candidaților rămași riscă să fie după aceste probe sub 50% din numărul locurilor scoase la concurs.

 

Statisticile din anii trecuți au arătat că doar o treime din totalul celor care susțin proba scrisă reușesc să obțină media cinci necesară admiterii. De asemenea, numărul candidaților se va reduce și după vizita medicală, când unii candidați au fost eliminați din cauza tatuajelor și a piercing-urilor, interzise în Poliție.