Documentul care dă peste cap toate scenariile: Înghețarea pensiilor, tot mai aproape de a deveni CERTITUDINE. Toți ochii spre GUVERN – EXCLUSIVITATE

Potrivit informațiilor obținute, în exclusivitate, de Realitatea PLUS, vorbim de mai multe amendamente la Ordonanța de Urgență a Guvernului (OUG) prin care au fost înghețaate mai multe venituri, printre care se află și salariile bugetarilor, care au rămas la nivelul lunii decembrie a anului trecut. 

În ceea ce privește pensiile, acestea ar urma să fie înghețate la 1.442 lei, respectiv vor rămâne la valoare de la finalul anului trecut.

Veștile proaste nu se opresc însă aici. Din contră, se pare că nu va exista niciun fel de majorare potrivit documentului consultat de njurnaliștii Realitatea PLUS.

Astfel că ar urma ca anumite sporuri să fie plafonate sau chiar suspendate.

Vorbim despre sporul de 30% care ar trebui acordat angajaţilor prefecturilor din ţară, care au mers la serviciu în perioada pandemiei de coronavirus. În aceeași categorie ar putea fi inclus și sporul de perculozitate, dar și cele care ar trebui să fie acordate persoanelor care lucrează cu programul Programul Național de Dezvoltare Locală (TNDL).

Am putea spune că înghețarea pensiilor nu este o măsură care să ne ia prin surprindere, asta dacă ne gândim că bugetul pe anul 2021 întarzie să fie prezentat în Parlament, pentru că premierul și coaliția de guvernare încă lucrează la proiect, pentru a se încadra în deficitul de 7%.

De altfel, Guvernul a anunțat, în repetate rânduri, că vrea să limiteze drastic cheltuielile pe anul acesta, premierul Florin Cîțu însuși afirmând că se va uita la toate sporurile din sistemul public.

Știre în curs de actualizare.