Doi pacienți de la Spitalul Universitar, confirmați cu coronavirus – Cadrele medicale și alți pacienți, în pericol de infectare

UPDATE: Încă un caz de coronavirus a fost înregistrat la Spitalul Universitar din București. Din fericire, de această dată cadrele medicale s-au protejat pentru că au suspectat încă de la început că ar putea fi vorba de o infectare cu coronavirus.

Un pacient de la Spitalul Universitar, confirmat cu covid-19.

Noaptea trecuta, un barbat internat la Spitalul Universitar a fost confirmat cu coronavirus. El sufera de o boala cronica, a fost internat in salon cu mai multi pacienti, prezenta simptome specifice unei raceli dar el sustinea ca nu s-a intors din nicio tara straina. El a fost confirmat dupa teste si a fost transferat la Matei Bals, acolo unde se trateaza doar pacientii cu noul coronavirus. Ramane de vazut daca acest barbat a imbolnavit si alti pacienti. Sursele medicale sustin ca nu trebuie sa ne facem griji in privinta infectarii celorlalti pacienti.

Un nou bilanț al îmbolnăvirilor de COVID-19 a fost dat publicității vineri. Potrivit acestuia, 308 români au fost confirmați cu infecție COVID-19. 31 au fost declarați vindecați și externați.

Până ieri, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași). 

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.

Într-un răspuns la o solicitare Realitatea PLUS adresată Ministerului Afacerilor Externe se precizează că „în conformitate cu informațiile obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, la acest moment, 26 de cetățeni români din străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 21 în Italia, 2 în Namibia, 1 în Spania, 1 în Irlanda și 1 în Tunisia”.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. 

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.