Doi români suspecți de coronavirus, „ținuți la secret” de Gabriela Firea

 

  care -o locație secretă din București

Primarul general al Capitalei, Garbiela Firea, a anunțat luni că Primăria Capitalei a pus la dispoziție o locație în București unde să fie ținute în carantină timp de 14 zile persoanele suspecte de coronavirus. În acest moment, în această locație se află două persoane. 

„Am pus la dispoziţie o locaţie pentru persoanele care trebuie să fie carantinate în această perioadă timp de 14 zile. Locaţia a fost pusă la dispoziţie de către Primăria Capitalei. Este un secret de serviciu, nu pot să vă dau adresa, aşa am stabilit spre binele acestor persoane care trebuie să stea în carantină 14 zile şi al persoanelor care vor veni în continuare în ţară şi vor avea nevoie de un spaţiu, în primul rând securizat, un spaţiu adecvat, primitor, cu îmbrăcăminte, alimente, obiecte de îngrijire personală, astfel încât să se simtă în siguranţă„, a susținut Firea.

Gabriela Firea a spus că în acest moment, în locația respectivă se află două persoane a căror identitate este secretă. 

Capacitatea totală a acestei locații este de 100 de persoane, sperăm să nu fie nevoie”, a mai spus Firea.

Edilul a precizat că deciziile cu privire la carantinarea acestor persoane sunt coordonate de secretarul de stat, Raed Arafat, iar în locația respectivă sunt duse persoanele care se întorc în țară din zone în care a fost confirmată prezența virusului și prezintă simptomele specifice.

Coronavirusul îi învrăjbește pe politicieni

Întrebată dacă a colaborat pe acest subiect şi cu premierul desemnat Ludovic Orban, Gabriela Firea a răspuns:

„Nu am discutat cu el. La ce preocupări văd că are domnul premier demis, garduri, şanţuri, nu cred că este interesat de o situaţie care trebuie să fie gestionată şi la nivelul României. Toţi premierii europeni sunt preocupaţi de coronavirus, la noi premierul este interesat de garduri, de şanţuri”.