Dramă în lumea boxului: un sportiv a murit după o luptă la Campionatul Mondial 

Sportivul în vârstă de 19 ani, care pierduse clar primele două runde, s-a prăbuşit în a treia repriză a partidei cu estonianul Anton Winogradow, în cadrul categoriei 81 de kilograme. 

Al-Swaisat a primit primul ajutor chiar în ring, după care a fost dus de urgenţă la spital, unde a suferit o intervenţie chirurgicală pe creier, scrie adevarul.ro. Al-Swabat nu şi-a mai revenit însă şi a murit luni seara.

„Cu profundă tristeţe am aflat despre trecerea în nefiinţă a lui Rashed Al-Swaisat din Iordania, care fusese internat la spital la 16 aprilie, în urma luptei sale din AIBA YWCHs. Gândurile noastre sunt alături de familia, prietenii şi colegii săi, cărora le prezentăm sincere condoleanţe”, a anunţat Federaţia Internaţională de Box Amator (AIBA), într-un comunicat. 

„Comitetul Olimpic Iordanian îşi exprimă profunda tristeţe şi durere după moartea componentului echipei naţionale de box, Rashed Al-Swaisat, care s-a stins din viaţă ca urmare a unei accidentări suferită în timpul luptei sale din seara de vineri, 16 aprilie, de la Campionatul Mondial de tineret”, au precizat şi reprezentanţii boxului din Iordania.