Efecte COVID-19. NETFLIX, somat de Uniunea Europeană să-şi limiteze serviciul pentru a evita colapsul internetului

 

Oficialii Uniunii Europene sunt îngrijoraţi de consumul uriaş de internet, în contextul în care multe ţări se văd nevoite să se izoleze pentru a lupta cu răspândirea coronavirusului, când sute de milioane de persoane lucrează de acasă iar şi mai mulţi copii nu merg la şcoală.

Comisarul european Thierry Breton, care este responsabil pentru piaţa internă şi servicii a UE, a anunțat miercuri seară, pe Twitter, că a vorbit cu CEO-ul Netflix Reed Hastings. Breton le cere oamenilor şi companiilor „să folosească versiunea standard când rezoluţia înaltă (HD) nu este necesară” pentru a asigura acces la internet tuturor.

Un purtător de cuvânt de la Netflix a declarat pentru CNN Business că Hastings şi Breton au continuat discuțiile astăzi, scrie news.ro.   

„Comisarul Breton are dreptate să sublinieze importanţa asigurării ca internetul să continue să funcţioneze fără probleme în aceste vremuri critice”, a transmis purtătorul de cuvânt de la Netflix. „Ne concentrăm pe eficienţa reţelei de mai mulţi ani, inclusiv să furnizăm serviciul nostru de conexiune gratis companiilor de telecomunicaţii”. 

Netflix a transmis că deja ajustează calitatea fluxurilor la capacitatea reţelei şi foloseşte o reţea de livrare specială care îşi păstrează catalogul mai aproape de utilizatori ca mod de a consuma mai puţină lăţime de bandă, potrivit aceleiași publicații.

Şi Facebook (FB) a recunoscut miercuri că efectele pandemiei îi restrâng limitele. Mark Zuckerberg, CEO, a declarat că serviciile Facebook se confruntă cu „majorări” în utilizarea sa din cauza coronavirusului care a i-a determinat pe oameni să stea acasă. Apelurile vocale şi video pe WhatsApp şi Facebook Messenger, în special, au ajuns la niveluri mai mult decât duble.