Emil Boc: „Am testat masiv anti-COVID la Cluj prin acordul oamenilor. Banul nu a fost singura condiție, dar a contat”

Emil Boc: „În Parlamentul European se vorbește despre libertatea de mișcare. Ea nu poate fi limitată la nesfârșit. Acum avem vaccinul ca soluție pentru ca libertatea de mișcare să nu mai fie limitată. Atât pentru cei care se imunizează e o soluție, dar și pentru cei care nu doresc să se imunizeze e o soluție. Aceștia din urmă se pot testa anticoronavirus.”

Primarul Clujului a salutat decizia lui Sorin Cîmpeanu de a permite accesul la școală pentru elevii din clasele terminale. 

Emil Boc: „Premierul Cîțu a spus că de pe 1 iunie vom deschide treptat economia. Vor avea dreptul să meargă la spectacole și la restaurante cei care s-au vaccinat sau cei care se testează. Numai cine nu dorește nu se poate vaccina. Statul român face un efort, nu se plătește niciun leu pentru acest vaccin. Nu ești obligat totuși să te vaccinezi. (…) Ministrul Educației a venit cu o soluție pe care o salut. Elevii din clasele terminale, indiferent de incidență, vor merge la școală.”

Edilul susține ideea ieftinirii testelor PCR, discuție ce se poartă și la nivelul Uniunii Europene. 

Emil Boc: „România are toate ingredientele pe masă ca toți cetățenii acestei țări să aibă acces la o viață normală. Cei care se vaccinează au certificatul de vaccinare. Și eu m-am vaccinat cu AstraZeneca. (…) Pentru cei care nu doresc să se vaccineze: statele europene să găsească o soluție ca testele PCR să nu fie atât de scumpe. Am testat masiv anti-COVID la Cluj prin acordul oamenilor. Multe universități și laboratoare au testat. Banul nu a fost singura condiție, dar a contat.”