Emmanuel Macron, anunț important pentru francezi: Tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani vor putea fi vaccinaţi începând din 15 iunie

Emmanuel Macron a vorbit, într-o conferință de presă susținută în timpul unei vizite avute în sud-vestul ţării, despre perspectiva eliminării obligativităţii de a purta mască în aer liber, spunând că acest lucru ”se va face într-un mod diferenţiat” în funcţie de regiune.”Perspectiva în care trăim cu toţii este că o putem elimina treptat şi că o putem îndepărta în locuri deschise în care nu există prea mult risc. (…) La nivel naţional, va trebui să aşteptăm puţin mai mult. Cred că până la sfârşitul lunii iunie, vom menţine la nivel naţional cel puţin aceeaşi organizare”, a afirmat șeful statului francez.Președintele a salutat, de asemenea, faptul că 50% dintre adulţii francezi s-au vaccinat cu prima doză de vaccin anti-Covid, ceea ce reprezintă, în opina sa, ”cu adevărat o etapă importantă” în campania de vaccinare din Franța.

În ciuda acestui fapt, el le-a cerut francezilor să rămână ”extrem de atenţi şi vigilenţi” deoarece circulaţia virusului progresează în anumite zone ale teritoriului, în special în sud-vest, relatează Agerpres.