Eugen Tomac, acuzații dure la adresa lui Moise Guran: prezenta sondaje USR ca fiind făcute la comanda Europa FM

Preşedintele PMP Eugen Tomac i-a răspuns fostului jurnalist Moise Guran după ce acesta din urmă a sugerat că PMP s-ar folosi de Nicuşor Dan pentru a fragmenta electoratul Alianţei USR-PLUS şi de a fuziona cu PMP. Tomac îl acuză pe Guran de dezinformare şi afirmă că atunci când lucra ca jurnalist, acesta lua sondajele IMAS de la USR şi le prezenta ca fiind făcute la comanda Europa FM.

„Guran atacă prin dezinformare, aşa cum o făcea şi la Europa FM. Fostul jurnalist crede că, odată intrat în politică, poate folosi aceeaşi tactică pe care o utiliza în presă.

Lua sondajele IMAS de la USR, le prezenta drept realizate la comanda Europa FM, pentru a fi cât mai credibile, şi dezinforma – exact aşa cum o fac propagandiştii de stânga”, a afirmat Tomac pe Facebook.

Liderul PMP adaugă că este o minciună faptul că partidul său ar dori să fuzioneze cu PNL şi e de părere că toate partidele antiPSD ar trebui să susţină un candidat comun la primăria Capitalei.  

„A doua minciună este atacul la Preşedintele Băsescu, după ce acesta a spus un lucru de bun simţ. Toţi trebuie să-l susţinem pe Nicuşor Dan, candidatul USR. Noi credem că partidele antiPSD trebuie să aibă un candidat comun pentru că avem alegeri într-un singur tur, iar PMP este pregătit oricând să discute politic cu USR acest subiect.

În încheiere, Tomac l-a provocat să răspundă la trei întrebări:

„1. De ce prezenta sondajele unui partid politic drept sondaje realizate de Europa FM?

2. De ce nu a candidat la prezidenţiale Dacian Cioloş, care stătea mult mai bine în sondaje decât Dan Barna? 3. De ce îl atacă pe Nicuşor Dan, candidatul USR care stă mai bine în sondaje decât Vlad Voiculescu?”, a conchis Tomac pe Facebook.

Moise Guran: Băsescu vrea PMP în PNL

Recent intrat în USR, Moise Guran a scris ieri pe Facebook că Traian Băsescu s-ar folosi de Nicuşor Dan pentru a diviza scorul Alianţei USR-PLUS pentru primăria Capitalei, asemănându-l cu Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale.

Cu toate astea, în prezent Nicuşor Dan este candidatul USR la Primăria Capitalei, acesta urmând să se lupte cu Vlad Voiculescu, candidatul PLUS, pentru susţinerea alianţei.   „Băsescu vrea PMP în PNL. Băsescu spune că îl susţine pe Nicuşor la Capitală. Nu e chiar o surpriză, şi să vedeţi de ce… PNL dă toate semnele că va avea candidat propriu, indiferent de riscul de a lăsa Bucureştiul încă patru ani pe mâna Gabrielei Firea.  

La fel cum a făcut la Prezidenţiale cu Paleologu, un candidat teleghidat anti-Barna, PNL încearcă de fapt acelaşi joc de fragmentare, prin proxy (Băsescu-Nicuşor Dan), împotriva Alianţei USR-PLUS. E un joc cinic, căci pe lângă orgoliile hrănite ale unor naivi ambiţioşi, dincolo de funcţiile politice pe care le vor ocupa probabil în PNL actualii pemepişti, victimele sunt totuşi bucureştenii”, a afirmat ieri pe Facebook Moise Guran.