EUROPOL a destructurat cea mai mare piață ilegală online. SERVERELE erau găzduite de Ucraina și Republica Moldova

„Datele stocate vor oferi anchetatorilor indicii noi pentru a investiga în continuare moderatori, vânzători și cumpărători”, a spus instituția cu sediul la Haga, într-un comunicat.

Un cetățean australian despre care anchetatorii cred că este operatorul DarkMarket a fost arestat în apropierea graniței Germaniei cu Danemarca, la sfârșitul săptămânii trecute. Platforma era folosită de peste jumătate de milion de utilizatori din lumea întreagă, inclusiv peste două mii de vânzători, pentru comerțul cu droguri ilicite, bancnote false, carduri bancare furate sau falsificate, carduri SIM anonime sau programe de computer malware.

Potrivit portalului stiri.md, DarkMarket era, „fără îndoială, cea mai mare piaţă din lume de pe DarkNet, cu aproape 500.000 de utilizatori şi peste 2.400 de vânzători”.

În total, cel puţin 320.000 de tranzacţii au fost efectuate pe platformă, cu criptomonedele Bitcoin şi Monero, iar suma totală s-ar putea ridica la 140 milioane de euro. DarkMarket era utilizat în principal pentru vânzarea de droguri de toate tipurile, dar pe platformă se mai găseau la vânzare „monede false, date de cărţi de credit furate sau falsificate, cartele SIM anonime sau viruşi informatici”, precizează parchetul german.