EUROVISION 2021 se va desfășura cu public – Câți spectatori au voie la Rotterdam și ce măsuri se iau în pandemie

Guvernul olandez a confirmat că vor participa aproximativ 3.500 de spectatori la fiecare spectacol, potrivit presei olandeze. Decizia privind desfășurării Eurovisionului cu public a fost luată joi de miniștrii sănătății, justiției și pentru mass-media și cultură, precum și cel pentru afaceri econmice.

Înainte de a participa la oricare dintre cele nouă spectacole planificate, participanții vor trebui să fie supuși unui test rapid pentru a depista potențialele infectări cu COVID-19. Celor care dau rezultate pozitive li se va interzice intrarea și vor fi trimiși în autoizolare acasă.

Organizatorii spuseseră anterior că nu se știe dacă semifinalele și finala Eurovision se vor desfășura în prezența publicului, din cauza pandemiei de coronavirus.

Semifinalele concursului european vor avea loc pe 18 și pe 20 mai, iar marea finală va avea loc pe 22 mai.

Presa olandeză mai scrie că vânzările de bilete încep pe 8 mai, la ora locală 12:00 și numai anumite persoane pot cumpăra. Este vorba despre cei care au cumpărat bilete la spectacolul de anul trecut. Banii pe biletele cumpărate în 2020 au fost deja returnați.

Rotterdam trebuia să găzduiască evenimentul în 2020, dar acesta a fost anulat după ce a izbucnit pandemia.