Explozia de la Arad – Cui îi aparține mașina în care se afla omul de afaceri, Ioan Crișan. Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist: „Cherchez la femme!”

Din sursele Realitatea PLUS, proprietarea mașinii este o femeie cu handicap, aflată în stare gravă, care era îngrijită de tatăl său. Vorbim despre sora directorului executiv de la Crimatex. Această femeie este, totodată, și consilier local în comuna Iratoșu.

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, a vorbit, marți, seara, în cadrul emisiunii „100%”, moderate de jurnalistul Laurențiu Botin despre posibilele ipoteze care ar putea fi luate în calcul în urma informațiilor și a imaginilor apărute în spațiul public după execuția de la Arad. Principala întrebare la care a încercat să răspundă psihologul criminalist a fost legată de interesele din spatele acestei execuții: „Metodă cu împușcatul, lângă casă sau pe stradă, nu mai dă rezultate. Cu un astfel de dispozitiv pus sub scaun, declanșat prin telecomandă, s-a mers la sigur. Omul acesta nu a percutat avertismentele din trecut: prima dată i s-a dat foc la casă, apoi i s-a furat un seif cu o mare sumă de bani (…) Se spune că nu există fun fără foc (…) Sunt foarte multe necunoscute: avea o crescătorie de crocodili, o firmă de transporturi, pe unul din terenurile sale anterior se cultivase cânepă. Nu se știe ce vom găsi. Francezii au o vorbă – „Cherchez la femme!” – ar putea fi o răzbunare din partea cuiva”.

Detectivul particular Mihai Untaru a abordat un al scenariu, care nu este nici el de exclus. Astfel, întrebat fiind dacă poate fi luată în considerație ipoteza ca Ioan Crișan să fi fost aruncat în aer pentru că era informator al poliției și, din această calitate, ar fi dat informații oamenilor legii care au găsit acel transport cu 600 de baxuri de țigări de contrabandă, Untaru a răspuns: „În niciun caz să nu excludeți colaborările oamenilor de afaceri cu cei din Servicii. Orice om de afaceri de succes colaborează cu Serviciile”. 

Vă reamintim că în dimineața zilei de 24 mai, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Mândruloc, un autocamion în cuplu cu semiremorcă. În momentul legitimării, șoferul autotrenului a fugit de la fața locului, vehiculul fiind transportat în incinta unui operator economic.

Existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate, au fost solicitați polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, fiind descărcați 14 europaleți care, aparent, conțineau borcane de sticlă.

După îndepărtarea borcanelor, așezate pe partea exterioară a europaleților, au fost găsite 323.298 pachete (6.465.960 fire) de țigări de contrabandă, netimbrate.

Întreaga cantitate de țigarete precum și mijlocul de transport au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Au fost ridicate de la fața locului și alte bunuri de interes precum și urme papilare. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.