Faceți cunoștință cu Ella, polițista virtuală din Noua Zeelandă

 

Ella, o poliţistă virtuală bazată pe inteligenţă artificială (AI), a fost prezentată de forţele de ordine din Noua Zeelandă în cadrul unui program de modernizare a serviciilor oferite cetăţenilor, informează Xinhua, preluată de Agerpres.

„Ella este o persoană digitală dotată cu inteligenţă artificială, care utilizează animaţie în timp real pentru a simula interacţiuni faţă în faţă\”\”, a precizat comisarul de poliţie neozeelandez Mike Bush.

Ella este un acronim pentru Electronic Lifelike Assistant, care reprezintă unul din cele două noi chioşcuri digitale ale Poliţiei din Noua Zeelandă. Personajul digital a fost proiectat pe baza caracteristicilor unui număr de 26 de persoane diferite.

A fost proiectată pentru a contribui la reducerea cozilor din secţiile de poliţie şi pentru a oferi o modalitate modernă de relaţionare cu publicul.

Polițista virtuală va fi instalată în holul sediului central al Direcţiei Naţionale de Poliţie din Noua Zeelandă începând cu săptămâna viitoare şi va oferi asistenţă echipei de consilieri vorbind cu vizitatorii pe teme precum numărul 105 destinat situaţiilor non-urgente sau alte verificări efectuate de poliţie.

Creatorii proiectului promit că dacă proiectul-pilot va merge bine și Ella va fi percepută pozitiv de colegi și neo-zeelandezi, atunci figura acesteia îi va întâmpina pe întregul teritoriu al celor două insule.