Fenomene meteo EXTREME: cea mai rece primăvară din ultimii ani. Avertisment dur din partea experților 

În zone întinse din Europa, au fost raportate temperaturi mai scăzute decât media pe termen lung, se arată în raportul Copernicus. Cu toate acestea, la nivel global, s-au înregistrat și medii mai ridicate. 

„Am traversat o primăvară destul de rece. S-a vorbit de faptul că Europa a traversat o primăvară mai rece decât normal, în timp ce, în Rusia, a fost foarte cald. Toate aceste manifestări au efect asupra agriculturii pentru că, pe de o parte, o combinație de temperatură foarte ridicată și lipsa de precipitații peste vară duce la apariția secetei”, a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, Florinela Georgescu, director executiv ANM.

Vremea ne-ar putea face surprize și la vară.

„În partea a doua a verii, sunt șanse să avem și valuri de cădură, pentru că atunci instabilitățile sunt mai puțin pronunțate, în august, de exemplu”, a declarat Roxana Bojariu, expert climatolog. 

În această primăvară, în România au existat depuneri masive de zăpadă. În Transfăgărășan, pe serpentinele de sub Bâlea Lac, omătul avea și 6 metri înălțime.