Festivalul Internațional de Teatru Sibiu se mută online în 2020

„În contextul pandemiei de COVID-19, organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu au luat decizia reprogramării pentru anul 2021 a celor peste 500 de evenimente care ar fi trebuit să aibă loc la Sibiu anul acesta. Din dorinţa de a rămâne alături de public, chiar şi în aceste vremuri dificile, în perioada 12 – 21 iunie 2020 va fi organizată o ediţie specială FITS online \”Puterea de a crede / Empowered\”, ce va fi difuzată integral online, pe canalele festivalului (Facebook, YouTube, website)”.

Preşedintele FITS, Constantin Chiriac, a declarat că ediţia din acest an a festivalului, aşa cum o aştepta publicul, a fost reprogramată.

„Am decis să rămânem alături de publicul din Sibiu şi din întreaga lume, în cadrul unei ediţii speciale online. Marile evenimente culturale ale lumii au nevoie de continuitate, iar în această perioadă de însingurare, fiecare dintre noi avem nevoie mai mult decât oricând de artă, în toate formele ei: teatru, dans, muzică, literatură; artă care să aline şi să ne dea forţă să credem în viitor. Cu acest crez puternic am luat decizia ca în acest an să oferim publicului o Ediţie Specială FITS #online \”Puterea de a crede / Empowered\”, în perioada 12 – 21 iunie 2020. Ediţia online a festivalului constituie o tranziţie de la o perioadă de criză, la o perioadă de normalitate”, a mai precizat președintele FITS.