Firea: Consultații online, la 18 spitale din București

Programul pilot de consultații medicale online de la Spitalul Colentina s-a extins, anunță Gabriela Firea, pe Facebook.

Acces online gratuit la consultații medicale, extins la 18 spitale ale Primăriei Capitalei, prin platforma pacient.assmb.ro, dupa succesul Programului pilot de consultatii medicale online al Spitalului Colentina. În doar două săptămâni de la lansare, 749 de pacienți au solicitat consultații online prin intermediul acestei platforme.

Pentru a fi alături de pacienții cu diverse afecțiuni medicale, în această perioadă dificilă, marcată de pandemia de COVID-19, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a realizat într-un timp record un proiect inovator care se dovedește deja a fi foarte util și actual: platforma de consultații medicale pacient.assmb.ro.

Platforma este un serviciu online gratuit de evaluare medicală la distanță unde aproape 500 de medici din peste 30 de specializări angajați în spitalele Primăriei Capitalei sunt la datorie pentru toți pacienții din București.

Cele mai căutate specializări sunt Pneumologia – 184 de consultații, Medicina internă – 149, Psihiatria – 99, Gastroenterologia – 43 și Dermatologia – 39.

Platforma este foarte ușor de utilizat: pacienții accesează site-ul pacient.assmb.ro, introduc o scurtă descriere a problemelor de sănătate pe care le au și atașează, dacă este cazul, documentele medicale relevante (rezultate analize, recomandări de la specialiști, istoric medical, bilete de ieșire din spital).

Se selecteaza spitalul, specialitatea și medicul, apoi se introduc datele personale, precum și cele de contact.

Răspunsul va fi primit direct din partea medicului în 12-24 ore, în funcție de disponibilitatea specialistului și de numărul de cazuri pe care acesta le are în analiză.