Firea: Nu se percep majorări de întârziere la plata chiriei locuințelor de la Primăria Capitalei

La propunerea Primarului General, în ședința Consiliului General al Municipiului București a fost aprobat un proiect care privește chiriașii din imobilele Administrației Fondului Imobiliar (AFI).

Astfel, pe perioada stării de urgență determinate de epidemia COVID-19, nu se vor calcula majorări pentru eventuala plată cu întârziere a chiriei datorate de aceștia.

„Amânăm fără nicio penalitate plata chiriilor pentru cei care locuiesc în casele sau apartamentele de la AFI. Este o măsură normală pe care o luăm în această perioadă, când toată lumea are de suferit din cauza pandemiei”, a spus Gabriela Firea.

Totodată, proiectul se referă și la imobilele administrate de Administrația Municipală pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic și prevede că nu se vor calcula majorări pentru plata cu întârziere a contravalorii lipsei de folosință a beneficiarilor dreptului de locațiune pentru aceste categorii de imobile.

Proiectul are ca scop să sprijine această categorie de chiriași în depășirea eventualelor dificultăți financiare pe care le-ar putea înregistra în această perioadă și prevenirea formării de noi datorii.