Florin Cîțu, ATAC la PSD după amenințările legate de PNRR: „Am văzut și acel șantaj mic…”

Șeful Guvernului a declarat că ministrul Ghinea a fost „o dată sau de două ori și a prezentat PNRR în comisii. Nu știu dacă PSD poate să-l cheme doar pe dl Ghinea în Parlament să prezinte. (…) A fost în Parlament și a discutat în comisie, unde e normal să discute”, adăugând că „până la urmă vom discuta și cu PSD”.

Florin Cîțu acuză PSD de șantaj după ce Marcel Ciolacu a anunțat că social-democrații nu vor participa la votu lfinal pentru că Guvernul nu prezintă PNRR în Parlament înainte de a-l trimite la Bruxelles.  

„Am văzut și acel șantaj mic pe care-l face PSD. Cred că trebuie cunoscut că, nicăieri în Europa, niciun partid de opoziție nu face astfel de șantaj. Și-ar fi ciudat, cred că cei din Spania sau din Italia ar trebui să afle că acești colegi ai lor, socialiști din România, le-ar pune în pericol chiar propriul PNRR, din țările respective”.

PSD a solicitat ca Planul să fie prezentat în Parlament, în caz contrar cerând demisia ministrului Cristian Ghinea. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a amenințat chiar cu greva parlamentară a social-democraților dacă PNRR nu va fi prezentat în Parlament.