Florin Cîțu despre salariul minim în România. Ce șanse sunt să ajungem la nivelul din UE

Întrebat despre poziţia Guvernului privind salariul minim discutat la nivelul UE, premierul a explicat că este vorba despre o directivă la nivel european și că România și-a asumat deja un sistem pentru salariul minim.

„E vorba de salariul minim. E o directivă pe salariul minim. Sunt discuţii în acest moment despre salariul minim la nivelul Uniunii Europene. România în acest moment şi-a asumat, pentru economia României, un sistem pentru salariul minim transparent şi predictibil care să fie folosit în perioada următoare”, a declarat, sâmbătă, Florin Cîţu, întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută după ce a vizitat sâmbătă Centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan Bucureşti, despre poziţia Guvernului privind salariul minim discutat la nivelul UE.

Răspunsul premierului vine după ce PSD a acuzat Guvernul că le-ar fi cerut europarlamentarilor români, printr-o circulară, să voteze împotriva intenţiei CE de instituire a unui salariu minim la nivelul Uniunii Europene. Marius Budăi, fost ministru al Muncii, declară că „este inadmisibil”. În plus, PSD a anuțat că eurodeputații social-democrați vor vota pentru salariul minim european, pentri că „nu putem reduce decalajele de dezvoltare de la nivelul Uniunii Europene dacă nu eliminăm diferențele uriașe de salarizare la nivel european”.

„Este inadmisibil ca Guvernul României, în contradicție cu deciziile Parlamentului, să trimită circulare europarlamentarilor români, prin care li se recomandă să voteze împotriva intenției CE de instituire a unui salariu minim la nivelul UE! (…) Guvernul fantasticului Cîțu ne vrea săraci”, a scris și fostul ministru al Muncii, într-un mesaj pe Facebook.