Florin Cîțu: Este prima oară când putem vedea sfârșitul pandemiei, revenirea la normalitate. Vaccinarea nu e moft, e pentru viață

„Este un moment pe care îl aşteptăm de un an de zile, să avem dozele să ne vaccinăm cu toţii, este un moment important. Cred că este prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei sau putem să vedem revenirea la normalitate. Până acum primeam mai puţine doze, au fost acele scandaluri, unele doze nu veneau, altele veneau mai târziu. (…)Nu există altă soluţie. Nu putem să găsim altă soluţie, nu avem altă soluţie în acest moment decât să ne vaccinăm. Campania aceasta de vaccinare nu reprezintă un moft, nu este un obiectiv al acestui Guvern. Este o campanie pentru viaţă. Uitaţi-vă prin ce am trecut anul trecut, uitaţi-vă la numărul de persoane care au murit. (…) Este o campanie pentru a reveni la normalitate şi pentru a trăi o viaţă normală”, a declarat premierul, luni seară, la televiziunea publică, adăugând că „pentru români trebuie să fie foarte clar că, dacă vrem să revenim la normalitate, să mergem din nou la restaurante, să mergem la concerte, să mergem la plajă, să mergem în vacanţe, trebuie să ne vaccinăm”.

Despre campania de vaccinare, Florin Cîțu spune că merge foarte bine.

„Suntem în grafic. Chiar stăm mai bine. La început am zis așa: ținta este să avem 10 milioane de persoane vaccinate la începutul lunii septembrie, pentru că nu aveam dozele de vaccin. (…) Au venit, haideți să punem ținta mai devreme. (…) Acum suntem inaintea graficului. (…) E important ca oamenii să se vaccineze. Nu ne trebuie coadă sau listede vaccinare. (…) Companiile din România sunt sigur că vor să-și vaccineze angajații, ca să nu aibă focare. Când ai un focar, te închizi. Oamenii vor la concerte, spectacole, teatru, vor să călătorească.

Vrem ca oamenii să nu mai ajungă în spitale, să nu mai fie presiune. Totul e să ne vaccinăm.

În companii vom face centre de vaccinare, acolo unde doresc companiile şi unde se vor vaccina atât persoanele care lucrează, angajaţii, cât şi membrii familiilor acestora”, a mai spus premierul Florin Cîțu.