Florin Cîțu, o nouă întâlnire cu preoții pentru slujba de Paște: „Trebuie să avem niște reguli pe care trebuie să le respectăm cu toții”

„Am discutat și cu primarii PNL și șefii de CJ, să vorbească despre beneficiile campaniei de vaccinare, dar la țară e nevoie de primar și de preot. Este nevoie de toată lumea, din ce am văzut eu și biserica, și toate cultele susțin campania în acest moment.

Eu cred că preoții susțin campania de vaccinare. Voi avea o discuție cu cultele din nou, miercuri, pentru noaptea de Paști, să vedem cum organizăm noaptea de paști ortodox. Tot trebuie să avem niște reguli de distanțare, în jurul bisericii, etc. S-a putut și până acum se va putea și în noaptea de Paști. Slujbele vor fi în afara bisericii, cu distanțare.

În acest moment dacă vrem să revenim la normalitate trebuie să avem această campanie de succes. Sunt sigur că vom atinge aceste borne, sunt foarte optimist după discuțiile de la Cluj. Toți vor să aibă o normalitate, să fie închiși, deschiși etc. Dacă ai tot personalul vaccinat, vorbim despre o altă situație. Noi vrem cu toții sau nu vrem să revenim la normalitate? Singura cale este vaccinarea. Dacă se ajunge într-o localitate cu 60 % vaccinați, să nu mai existe restricții”, a declarat Florin Cîțu.