Florin Cîțu: Persoanele care s-au tratat acasă, dar au anunțat DSP-urile, beneficiază de certificat verde COVID

Într-o conferinţă de presă, șeful guvernului a fost întrebat cum vor fi incluse în evidenţe persoanele care au trecut prin boală, dar s-au tratat acasă.

„Am întrebat şi eu acest lucru, să ştiţi. Mi s-a spus că nu putem să includem decât persoanele care sunt în baza de date. Deci, dacă s-au tratat acasă, dar ele sunt în baza de date şi ştim că au avut, au trecut prin boală, vor fi incluse în aceste… Dar dacă sunt persoane care au trecut prin boală şi nu ştiu, atunci NU POT SĂ FIE ÎN BAZA DE DATE”, a explicat Florin Cîţu.

Întrebat de situația în care o persoană a rămas acasă în baza unui PCR pozitiv, premierul a subliniat că, în cele din urmă, singurul criteriu luat în seamă este dacă a anunțat DSP-ul și este în baza de date.

De asemenea, întrebat despre faptul că există persoane care au prezentat simptome COVID, au chemat ambulanţa, au fost testaţi pozitiv, dar nu apar în evidenţele DSP, şeful Executivului a afirmat: „Nu am un răspuns în acest moment. (…) Dacă sunt cazuri singulare, că nu cred că sunt foarte multe, vom vedea cum putem să ajustăm aplicaţia sau să fie introduşi, după aceea, manual poate, în aplicaţie”, a explicat Florin Cîţu, citat de Agerpres.