Formularul pentru consimțământ – Ministerul Educației lămurește toți părinții: Este sau nu nevoie de completarea documentului în prima zi de școală?

Ministerul Educației anunță că formularul de consimțământ nu este obligatoriu pentru toți părinții, anticipat. Prin acest formular, părinții își dau acordul ca elevii să fie testați de coronavirus, însă testările se fac doar în situații excepționale. Astfel, formularul nu este nevoie să fie completat obligatoriu de toți părinții la începerea cursurilor. Totuși, cei care doresc îl pot completa:

„Deși în ordinul comun nu este reglementat conținutul formularului privind consimțământul informat sau obligația transmiterii documentului începând cu revenirea la cursuri (…), acei părinți care doresc completarea formularelor de consimțământ anticipat pentru testare în cazul apariției unor situații speciale, o pot face din proprie inițiativă“, se arată în comunicatul trimis de Ministerul Educației.

 

„Dacă un elev e suspect de COVID și nu poate fi testat fără acordul părinților, probabil că în acel caz DSP va lua decizia ca el să nu meargă la ore. Recomandarea noastră e ca acordul părinților să vină cât mai repede. Dacă un copil e suspect de infecție, recomandarea e ca toți colegii lui să fie testați cât mai repede”, a spus vineri Vlad Voiculescu.