FOTO Masca pentru epidemia de coronavirus, în vogă la festivalurile de modă

 

Vedete din lumea mondenă venite să vadă cele mai noi colecţii de modă, la Săptămâna modei de la Londra, cumpărători, designeri, influenceri din social media afişează măşti chirurgicale în diferite nuanţe pastel.

Prima colecţie prezentată la Săptămâna modei de la Londra, vineri, a fost una semnată de designerul chinez Yuhan Wang.

Creatoarea de modă, celebră pentru ţinute extrem de feminine, şi-a prezentat prima colecţie solo, de inspiraţie victoriană, însă unele dintre piesele vestimentare nu au arătat exact cum şi-a dorit, scrie Mediafax.

Aceasta a explicat că toate piesele realizate manual urmau să fie trimise din China, însă, în contextul epidemiei de COVID-19, acest lucru nu a mai fost posibil.

Noul virus Corona, COVID-19 a ucis deja peste 1.380 de persoane şi se răspândeşte cu repeziciune în lume.

Caroline Rush, şeful British Fashion Council, a declarat că numărul participanţilor la eveniment va fi considerabil redus din cauza epidemiei şi că este resimţită întreruperea legăturilor de transport şi cu fabricile din China.

China este, de altfel, cel mai mare producător de textile din lume. Participarea redusă din partea Chinei este o mare lovitură pentru industria modei.

Chinezii au reprezentat o treime dintre cumpărătorii de produse de lux la nivel global în 2018, potrivit Bain & Company.

Având reputaţia unei rampe de lansare pentru designerii noi şi îndrăzneţi, Săptămâna modei de la Londra va include şi colecţii ale unor branduri celebre, precum Burberry, Vivienne Westwood şi Tommy Hilfiger.

Organizatorii Săptămânii modei de la Londra au luat măsuri de precauţie, punând la dispoziţia participanţilor soluţii dezinfectante. De asemenea, se face regulat curăţenie profundă, igiena fiind o prioritate.

Săptămâna modei va continua în luna februarie cu prezentări la Milano şi Paris.