FOTO-VIDEO Ministrul Marcel Vela, deplasare de urgență în Valea Jiului după dezastrul produs de inundații

 

Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a ajuns  în zonele inundate din Valea Jiului.

Imagine

Au fost luate imediat măsuri complementare atât pentru siguranța oamenilor afectați de viituri cât și pentru diminuarea pagubelor produse de revărsarea Jiului de Vest care a afectat localitățile Lupeni, Valea de Brazi, Uricani, Câmpul lui Neag, și Aninoasa, informează Realitatea de Hunedoara.

Potrivit ISU Hunedoara, au fost evacuați peste 300 de locuitori, sunt distruse poduri și podețe. Au fost inundate aproape 350 gospodării și terenuri din localitățile inundate.

În seara de vineri, pompieri, jandarmi, drumari și muncitori ai Apelor Române și ai operatorului de apă din Valea Jiului au fost mobilizați pentru evacuarea apelor din gospodării și pentru degajarea căilor rutiere afectate de viitură, mai ales a Drumului Național 66 A – Petroșani – Câmpul lui Neag – distrus de viitură pe o importantă porțiune.

La ora transmiterii acestei informări, apele au început să se retragă însă CODUL ROȘU de alertă pentru inundații rămâne în vigoare pentru vestul Văii Jiului până la miezul nopții. Continuarea pe realitateadehunedoara.net.