FPTR solicită suspendarea taxei speciale de promovare turistică a municipiului București

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) solicită suspendarea pentru acest an a taxei speciale de promovare turistică a Municipiului Bucureşti, plătită de turiştii români şi străini care se cazează în Capitală. FPTR precizează că interdicţiile de călătorie impuse populaţiei în mai multe ţări din lume, pe fondul coronavirusului, au generat o reducere semnificativă a numărului de turişti în hotelurile din Bucureşti.

Redăm mai jos comunicatul integral:

”Având în vedere interdicțiile și atenționările de călătorie impuse populației în mai multe țări din lume pentru evitarea răspândirii îmbolnăvirii cu Coronavirus, perioadele de carantină impuse de anumite țări, anularea  zborurilor de către mai multe companii aeriene, evitarea călătoriilor turiștilor români și străini, a dus la o reducere semnificativă a numărului de turiști în hotelurile din București cu toate că tarifele de cazare au scăzut considerabil.

Ca o măsură concretă, de susținere a activității turistice în perioada de criză a cărei evoluție este imposibil de anticipat, Federația Patronatelor din Turismul Românesc a transmis către Consiliul General al Municipiului București și Primăria Municipiului București adresa nr.1415 prin care a solicitat suspendarea pentru acest an, începând cu 15 martie  2020, a  taxei de promovare stabilită prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucuresti Nr 723 / 18.12.2019 prin care s-a instituit o taxă specială pentru promovarea turistică a municipiului București pentru anul 2020 în cota de 2% din venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a unui turist în București.

Această taxă de promovare a fost marită pentru anul 2020 prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucuresti Nr. 723 / 18.12.2019 de la 1% la 2 % ”, a transmis FPTR printr-un comunicat.