Franța RELAXEAZĂ măsurile: Turiștii vaccinați anti-COVID-19 nu mai au nevoie de test negativ, cu excepția celor din Anglia și SUA

Astfel, la 9 iunie, Franța ar urma să adopte noi măsuri de relaxare, cum ar fi: carantina de noapte va intra în vigoare de la ora 23.00, și nu de la ora 21.00 ca până acum. Tot de atunci autoritățile de la Paris vor introduce și clasificarea țărilor prin culori, în funcție de incidența epidemică.

Turiștii vaccinaţi complet împotriva COVID-19 vor putea intra în Franţa, începând din 9 iunie, fără a prezenta un test COVID negativ, a anunţat, vineri, ministrul transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari. Decizia autorităților franceze îi include pe cetățenii europeni care vin din „zone verzi”. 

„Anunţăm că, începând din 9 iunie, europenii care sunt vaccinaţi vor putea veni în Franţa fără test PCR”, a declarat ministrul francez, relatează Agerpres. 

Guvernul de la Paris va clasifica celelalte țări prin culori, în funcție de răspândirea virusului: verde, portocaliu sau roșu.

Astfel că turiștii care vin din zone ‘verzi’, în care intră toate ţările din spaţiul european, vor putea intra pe teritoriul Franţei cu dovada vaccinării, iar cele nevaccinate trebuie să prezinte un test RT-PCR sau un test rapid antigen.

Turiștii din Marea Britanie sau Statele Unite nu se bucură de același regim, ci li se va solicita un test COVID negativ, indiferent dacă acestia sunt vaccinaţi sau nu.