Gabriel Oprea: „Avem nevoie să nu moară nimeni. Este important să prevenim, iar oamenii să aibă încredere în autorități”

„Avem nevoie de profesioniști, avem nevoie să nu moară oameni. Este important să prevenim, iar oamenii să aibă încredere în autorități și să fie calmi”, a afirmat, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, Gabriel Oprea, fost vicepremier pe securitate națională și ministru de Interne.

Raed Arafat și restul echipelor implicate în lupta cu noul coronavirus sunt oameni care pot gestiona cu bine situația de urgență, subliniază Oprea, fost Vicepremier pe securitate națională, care a înființat Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

El a avertizat însă că, în această perioadă, România are nevoie de stabilitate și calm, și nu „de oprtuniști și de dezinformări, ci de specialiști”, subliniind că singurele informații care trebuie luate în seamă de populație sunt cele oficiale, nu de pe Facebook și WhatsApp.

În ceea ce privește situația de la graniță, unde cozile românilor care se întorc în țară par interminabile, Oprea a punctat că nu ne aflăm într-o situație firească, ci într-una de urgență. „Normal că se fac cozi. Repet, important e să nu moară oameni. Viața merge înainte, cu bune, cu rele. E nevoie de profesioniști și de respectarea legii. Nu e nevoie de panică, de haos, trebuie să se respecte recomandări specialiștilor”, a reiterat fostul ministru de Interne.