Gabriel Oprea: Militarii sunt pregătiți să intervină. Să fim calmi, să respectăm STRICT legea

 

„Am spus că militarii din Armata Română sunt pregătiți să intervină. Și ați văzut că dl președinte Iohannis, împreună cu ministrul de Interne, Marcel Vela, și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, au luat o masura buna , o măsură corectă în acest context de securitate, în această stare de urgență, și alături de cei din MAI, ma refer la politisti, militarii din MAI, jandarmi, pompieri, și efectivele Ministerului Apărării Naționale oameni profesionisti, instruiti, care au jurat să-și apere țara și poporul sunt acum si asigura ceea ce este necesar: siguranta si securitate.

Astăzi, de Buna Vestire este ziua Poliției Române. Cred că toți românii vor să-i felicite pe polițiști români, care alături de militarii din  Ministerul Apărării, doctori, personal medical sunt acum în primele rânduri. 

Românii, cetățenii trebuie sa aiba un sentiment de siguranță și de securitate, trebuie sa cooperăm cu autoritatile, trebuie sa respectam strict legea, tot ce prevede, fiindcă doar printr-o disciplină, prin respectarea strictă a legii putem să ieșim biruitori din acest război atipic, asimetric, cu acest coronavirus. Nimeni nu a fost pregatit pentru asa ceva.

Toate masurile pe linie de Securitate națională se aplica gradual. Se vede de fapt în majoritatea țărilor care au fost atinse de aceasta pandemie. Toate masurile se aplică gradual in functie de situatia din tara respectiva. 

La noi in tara, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență e pregătit si construit astfel încât să poată să mobilizeze toate forțele, toți profesioniștii din România, pentru ca sa faca fata acestei situații de urgenta. Cred că cei din Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență vor repartiza judicios toate aceste forțe, mai ales în zonele izolate, fiindcă trebuie ca românii să aibă acest sentiment de securitate și să aibă încredere în Armata Română.

Este o situatie de urgență, excepțională, toți avem bătrâni, copii, nu este o situatie obisnuita, viața e grea și când nu avem probleme. De aceea trebuie să dam dovada, mai ales acum, de solidaritate, de disciplină, chiar putem să fim un exemplu internațional de respectare stricta a legi isi de disciplina.

Da, sunt vremuri grele, dar alaturi de securitate națională, de Armata Română, românii trebuie să dea dovadă de unitate, de  solidaritate, de respectare strictă a legii și statul român are toate instrumentele, prin acest Comitet Național pentru Situații de Urgență să facă față acestui război total atipic pentru care nu am fost pregatiti și să iesim cu bine din aceasta incercare.

Acum este locul profesioniștilor, și nu a dezinformării. Este foarte ușor să creezi panică, haos, nu, noi trebuie să creăm securitate, siguranță, de aceea trebuie să vorbească autoritățile: Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, este acolo președinte dl Vela, dl doctor Arafat, un om cu care am lucrat, un om cu foarte mare experienta, dl chestor Despescu, experienta de fost sef al Politie Române, actual secretar de stat, ministrul Ciucă, oameni cu care am lucrat, pregătiți atât în teatrul de operații în țară, dar mai ales în teatrele de operații di nafara. Sunt convins că autoritățile române, in mod gradual, vor face față acestei sitatii. Nu are rost să intrăm pe alte scenarii, nu are rost să dăm note acum.

Noi trebuie sa respectam strict legea, sa fim calmi si sa colaboram cu autoritatile ”, a declarat Gabriel Oprea, în intervenția telefonică de la Realitatea PLUS.