Gabriela Firea, propunere radicală: „Sunteți de acord să luăm măsuri mai ferme?”

Gabriela Firea a postat pe Facebook o fotografie dintr-un parc bucurestean in care mai multe persoane s-au intalnit pentru a juca sah si table. Ea se declara revoltata si isi intreaba urmaritorii daca sunt de acord cu masuri mai ferme, cum ar fi chiar inchiderea temporara a parcurilor. Iata postarea Gabrielei Firea.

„Dragii mei,
Aceasta nu este izolare!
Aceasta nu este preventie!
Nu asa va feriti de coronavirusul de tip nou!
Nu asa contribuiti la limitarea raspandirii acestui virus fatal pentru persoanele in varsta si pentru cele cu afectiuni cronice severe : oncologice, cardiologice, renale, diabetice etc.
O scurta plimbare in cel mai apropiat parc, la distanta sociala, de siguranta fata ce ceilalti trecatori, este de acceptat si de inteles.
Dar nu grupurile, gratarele, aglomerarile de la locurile de joaca sau de langa mobilierul urban din parcuri, la o tabla, la un sah.
Toata lumea declara ca medicii sunt eroi si ca trebuie sa-i ajutam. Cum ii sprijinim? Ignorand sfaturile lor?
Stand aproape de foarte multa lume despre care nu stim daca a avut sau nu vreun contact cu o persoana imbolnavita de COVID 19?
Oprim activitati economice, cu riscuri imense pentru intreaga tara, dar stam unii langa altii in parc? Respirand de aproape acelasi aer, posibil contaminat, de catre una sau mai multe persoane?
Virusul de tip nou rezista in aer 30 de minute (chiar ore) si circa 4 zile pe suprafete. Se transmite de la 4,5 m distanta de persoana infectata, deci este extrem de simplu sa ne infectam accidental. Dar macar sa facem tot ceea ce tine de noi, ca persoane, pentru protectia noastra, a familiilor noastre, a prietenilor, colegilor, vecinilor nostri.
Pentru orasul nostru. Pentru tara noastra.
Repet, aceasta nu este izolare si preventie.
Daca inchideau autoritatile centrale sau locale parcurile, pentru protectia populatiei, sigur ar fi fost reactii publice negative.
Dar, vazand ce se intampla, sunteti de acord sa luam masuri mai ferme, constatand ca sunt multi cei care incalca izolarea?
Una ar fi inchiderea temporara a parcurilor pentru a evita astfel de situatii”, a scris Firea pe Facebook.
Imagine