Gest disperat în fața Ministerul Muncii – Un pensionar a încercat să-și dea foc! Violeta Alexandru, primele explicații

 

Marți, în jurul orei 12.00, in fața ministerului, pensionarul a intenționat să se autoincendieze având hainele impregnate cu combustibil, avea și o brichetă. Acțiunea a fost pregătită înainte, venise cu scopul clar de a se autoincendia, dar polițiștii și jandarmii au intervenit rapid și l-au imobilizat și l-au dus pentru verificări. Starea de sănătate a acestuia este bună, potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, la Realitatea PLUS.

Ulterior, Violeta Alexandru a coborât în fața ministerului și a declarat presei că a vorbit la telefon cu bărbatul, a dorit să știe ce probleme are și dacă starea sa de sănătate este bună în urma gestului său extrem. Ministrul Muncii a mai spus că se va documenta în acest caz pentru a vedea exact situația pensionarului, dar că soluția pentru a rezolva o problemă nu este „să ne dăm foc”.

„M-a interesat ca sa fi domnul în regulă. Este o persoana cu care am avut o convorbire telefonica. Mă duc să mă documentez, să văd care este situația în detaliu. Reclamă faptul că una din hotărârile judecătorești câștigată nu a fost pusă în aplicare. Ceea ce m-a interesat este ca sănătatea dânsului să fie în regulă și am venit să mă asigur că așa stau lucrurile. (…) Jandarmeria a fost acolo, l-au rugat sa nu dea foc hainelor. Nu s-a intamplat nimic. I-am spus domnului că în continuare rămânem amândoi în contact, și eu, și personalul Casei de Pensii. Cert este că a câștigat câteva hotărâri care au fost puse în practică, dânsul persistă cu una… (…) Ceea ce vreau eu de la angajații caselor de pensii este să discute cu acești oameni, să li se explice. În momentul în care li se refuză un dialog, oamenii se încarcă și caută soluții de a-și exprima dorințele. Nu asta este soluția, să ne dăm foc. Important este să păstrăm un canal de dialog și mă voi asigura că așa se întâmplă”, a spus Violeta Alexandru.