Guvernul Ciucă – Lista de miniștri aprobată de PNL – Florin Cîțu: Sunt sigur că vom discuta și în perioada următoare vom avea susținere

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat vineri că programul de guvernare şi lista miniştrilor care vor face parte din Cabinetului Ciucă au fost aprobate de Biroul Executiv al liberalilor.

„Am supus dezbaterii şi am aprobat programul de guvernare şi lista de miniştri din Cabinetul Ciucă. Lista de miniştri a fost aprobată cu o singură abţinere, programul de guvernare a fost aprobat în unanimitate”, a spus Cîţu, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

El a arătat că BNP al PNL ar urma să se reunească vineri sau sâmbătă.

Cîţu a mai afirmat să guvernul Ciucă „are şanse să treacă în Parlament”.

LISTA MINISTERE 

FINANȚE: Dan VîlceanuTRANSPORTURI: Marcel BoloșINTERNE: Lucian BodeJUSTIȚIE: Alina GorghiuEXTERNE: Bogdan AurescuAPĂRARE: Cătălin PredoiuENERGIE: Virgil PopescuECONOMIE: Florin RomanAGRICULTURĂ: Mircea FechetCERCETARE: Robert SighiartăuSĂNĂTATE: Nelu TătaruMUNCĂ: Raluca TurcanEDUCAȚIE: Sorin CîmpeanuCULTURĂ: Bogdan GheorghiuDEZVOLTARE: Cseke AttilaSPORT: Novak EduardFONDURI EUROPENE: Hegedus CsillaMEDIU: Tánczos Barna

„Am prezentat in Biroul executiv propunerile pentru ministerele pe care PNL va propune pentru ministerul Justitiei pe Alina Gorghiu, pentru ministerul Economie Florin Roman, pentru ministerul Apărarii Cătălin Predoiu, la Agricultura pe Mircea Fechet și la Cercetare pe domnul Robert Sighiartau”, a declarat Nicolae Ciucă după încheierea ședinței PNL.

„De astazi pana miercuri mai este timp, e timp de reflectie pentru fiecare dintre parlamentari, sa se gandeasca fiecare dintre ei ceea ce spunem electoratului din circumscriptiile unde am fost alesi. Nu am o experienta politica. Prin votarea acestui Guvern au posibilitatea sa se aseze cu totii si sa gaseasca un numitor comun. Discutam si despre PNRR, el a fost aprobat, urmeaza ca foarte curand sa fie nevoie sa-l punem in practica, sa gestionam aceste fonduri, avem nevoie de un guvern cu drepturi depline. Asta este situatia si astea sunt argumentele pentru care am decis sa merg cu programul de guvernare si lista cabinetului in Parlament”, a declarat Nicolae Ciucă.

„PNL este partidul care a aratat responsabilitate, am tot asteptat de la celelalte partide responsabilitate, sunt sigur ca vom discuta si in perioada urmatoare, pana miercuri, si vom avea sustinere”, a spus și Florin Cîțu.

„Discutam cu fiecare parlamentar in parte. Va aduc aminte acel moment cand a picat guvernul Dancila si nimeni nu credea ca se va intampla si s-a intamplat. Mandatul a ramas acelasi pe care l-am avut din primul moment: un guvern minoritar in jurul PNL. Propunerea domnului Nicolae Ciuca a venit de la mine”, a mai adaugat Cîțu.

„In acest moment nu s-a pus problema pentru un astfel de construct, am pregatit toate discutiile si am negociat pe marginea mandatului. Nu tine de mine ca persoana sau cineva anume, sunt decizii politice care trebuie asumate la nivelul conducerii partidului si partidelor.”, a mai completat Nicolae Ciucă.