Încă două cadre medicale infectate cu coronavirus – Secție ATI, în carantină

Conducerea spitalului a precizat joi, într-un comunicat de presă, că în urma testării pozitive a pacientului, toate cadrele mediale care erau de gardă în ziua respectivă au fost plasate în carantină și testate, iar restul personalului din cadrul secției se află în izolare la domiciliu, urmând să fie testate în următoarele zile.

„Unul dintre pacienți s-a aflat la Terapie Intensivă, când a fost confirmată infecția cu COVID-19, prin urmare, secţia de Anestezie şi cea Terapie Intensivă au fost puse imediat sub carantină și a început testarea celor 13 persoane care au fost de gardă. Restul personalului din cadrul secției, respectiv 46 de persoane vor rămâne acasă obligatoriu în autoizolare, până când vor fi cu toţii testaţi, în următoarele 4-5 zile”, a transmis managerul spitalului, András-Nagy Róbert.

De asemenea, un alt pacient, internat inițial la secția Pneumoftiziologie, și care prezenta simptome suspecte, a fost testat pozitiv pentru coronavirus după ce a fost transferat la secția de Boli Infecțioase. Potrivit conducerii spitalului, pacientul a omis să spună personalului medical că s-a întors recent din străinătate.

În ambele cazuri a fost demarată o anchetă epidemiologică, iar toate cadrele medicale care au avut contact cu pacienții au intrat în autoizolare la domiciliu.

Direcția de Sănătate Publică Covasna a dispus duminică plasarea sub carantină a secțiilor Obstetrică-ginecologie, Neonatologie, respectiv sala de nașteri a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, după ce sâmbătă seara unul dintre medicii ginecologi a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Până în prezent, în rândul personalului din cele trei secții, dar și în rândul persoanelor care au avut contact direct cu cazurile confirmate, au fost făcute 106 de teste, dintre acestea 6 fiind pozitive pentru virusul COVID-19.

Testele celor 29 pacienți carantinați în secțiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie și Bloc Nașteri, care au fost testaţi pentru coronavirus, au fost negative până joi după-amiază, astfel că o parte dintre ei vor pleca acasă, unde vor rămâne în autoizolare. Cei care necesită tratament rămân în secții, unde vor primi îngrijiri medicale, precizează conducerea spitalului.

Alți 46 de angajați ai spitalului, printre care și cei 13 angajați aflați în carantină la secția de Terapie Intensivă, au fost testați în cursul zilei de joi.

Cazurile urgente vor fi redirecționate către spitalele din Târgu Secuiesc și Brașov, iar pacienții cu patologie obstetrica-ginecologie sunt redirecționați, începând de luni, către Spitalul Municipal Târgu Secuiesc.

Direcția Județeană de Sănătate Publică Covasna continuă prelevarea de probe, iar ancheta epidemiologică a fost extinsă.