Încă două decese din cauza gripei. Bilanțul a ajuns la 25 de morți

 

Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunțat luni decesul unei femei de 64 de ani din județul Bistrita-Nasaud, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinata anti-gripal, confirmata cu virus gripal tip A. Decesul a survenit pe 6 februarie, chiar în ziua în care a fost confirmată epidemia de gripă la nivel național.

Cea de-a doua femeie care a murit din cauza gripei are 66 de ani și este din județul Bistrita-Nasaud și avea  afecțiuni preexistente și era nevaccinata antigripal.

Femeia a murit luni la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Este primul caz de deces în Caraș-Severin și al 24-lea la nivel național. Aceasta avea probleme medicale și nu era vaccinată antigripal.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, luni s-a înregistrat un prim deces din acest sezon pus pe seama gripei, fiind vorba despre o Femeia de 66 de ani a murit luni la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, scrie Mediafax.

Aflată la Secția ATI, aceasta avea insuficiență cardiacă severă, diabet și alte afecțiuni. În plus, era nevaccinată cu vaccinul antigripal. 

Potrivit ultimilor raportări, în Caraș-Severin au fost înregistrate 21 de cazuri de gripă.

Potrivit acestui ultim caz, gripa a ucis în actualul sezon 26 de oameni. Până în prezent, au fost raportate la nivel national 7.022 cazuri de gripa clinica, raspandite pe intreg teritoriul tarii.

Numărul este aproape dublu fata de cele raportate in saptamana precedenta – 3.645 de cazuri, si fata de cele raportate in aceeasi saptamana a anului precedent – 3.455 de cazuri.

Epidemia de gripă a fost declarată la nivel național pe 6 februarie, după ce a fost raportat și al 18-lea deces din cauza gripei – un băiețel de un an și jumătate, nevaccinat. Până luni, 5 copii au murit, toți cu conditii medicale pre-existente și nevaccinați: băiețel de 2 ani, în București, fetiță de 11 luni din jud. Vaslui, băiat de 12 ani din București, băiat de 4 ani din jud. Cluj, băiețel de 1 an si 6 luni, din jud. Neamț.