Încă un pacient a murit, la Spitalul Județean Constanța, după ce a așteptat ore în șir la Urgență

Cazul șocant s-a petrecut la sfârșitul lunii septembrie, când bărbatul de 70 de ani a ajuns la spital cu ambulanța. Avea dureri mari în piept și nu putea să respire, povestește fiul acestuia. A ajuns imediat la spital însă a stat pe holuri peste trei ore fără să fie consultat. 

Pentru că începuse să se simtă din ce în ce mai rău, pacientul lăsat pe hol i-a cerut fiului său să-l ducă acasă pentru a sta relaxat. A doua zi a început să se simtă și mai rău și a ajuns din nou la urgență. 

Într-un final, după cea de-a doua vizită în spital, omul a fost consultat. Fiul lui susține că diagnosticul a fost pus greșit, iar în doar câteva ore, bătrânul a murit.

În urma autopsiei, familia a aflat că bătrânul avea penumonie. Reprezentanții spitalului susțin că au respectat protocolul în ceea ce privește triajul pacienților. 

„Numărul mare de cazuri influențează direct timpii de așteptare, astfel că în cazul acestui pacient rezultatele investigațiilor au fost gata în jurul orei 23.40, iar la ora 23.50 s-a solicitat consultul unui medic specialist. (…) Bărbatul a primit tratament de specialitate, dar din păcate, starea clinică s-a deteriorat. (…)”, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean de Urgență Constanța.

Fiul bătrânului a făcut plângere la colegiul medicilor și la Direcția de Sănătate Publică de unde așteaptă răpsunsuri.