Încă un suspect de coronavirus în România! Abia s-a întors din Italia

UPDATE: Şapte teste făcute de medicii din Timişoara în cazul bărbatului cu suspiciune de coronavirus sunt negative.

Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a declarat, sâmbătă că pacientul se află internat la spital şi deja i s-au recoltat probe în vederea efectuării analizelor, potrivit unui post TV.

„Avem chiar acum un pacient care a fost în Lombardia, are o uşoară tuse, exact ca această femeie (cea depistata pozitiv cu coronavirus) şi i s-au recoltat şi lui probe, urmând ca în cursul zilei de astăzi să aflăm dacă este pozitiv sau negativ.

Dacă este negativ, va fi trimis la domiciliu pentru izolare. Dacă este pozitiv va fi trecut şi el în această clădire”, a declarat medicul Virgil Musta.

Bărbatul s-a prezentat singur la medic, după ce a început să tuşească.

Este un bărbat care lucrează pe tir, care ieri s-a întors din Italia făcând diferite curse şi în zona Lombardia.

S-a prezentat la Spitalul Judeţean din proprie iniţiativă, pentru această tuse uşoară, unde i s-a efectuat o radiografie pulmonară care este cu un interstiţiu uşor accentuat, el probabil fiind şi fumator cronic, nu ştiu, şi a fost imediat trimis în clinica noastră pentru investigaţii.

Este izolat în cealaltă clădire pentru că am stabilit în felul următor.

Pacienţii care vin cu suspiciuni vor fi izolaţi acolo. Dacă sunt pozitivi, vor trece în această clădire, dacă nu, vor fi trimişi la domiciliu”, a mai spus Musta.