Incendiu devastator, în Capitală. Arde un depozit de anvelope din Cartierul Giulești. Risc masiv de POLUARE

Focul a izbucnit la o clădire părăsită din cartierul Giulești. În interior se află un număr foarte mare de anvelope uzate care pot emana o toxicitate crescută în momentul în care sunt arse.

Patru autospeciale ISU București – Ilfov acționează pentru stingerea incendiului.

Întreaga zonă este plină de resturi menajere.

La fața locului a fost solicitată și prezența reprezentanților de la Garda de Mediu care a anunțat că face măsurători cu un laborator mobil. 

„Urmează Garda de Mediu să înceapă măsurătorile pentru nivelul poluării după stingerea incendiului. La adresa din Strada Carierei 31 – 33, sectorul 1, locul unde are loc incendiul, este o proprietate privată a unei societăți comerciale care se află în insolvență. Administratorul judiciar al acestei societăți comerciale a fost amendat de două ori ca urmare a unor activități comune de control organizate de poliția locală a municipiului București și Garda de Mediu deoarece cetățeni din acea zonă au reclamat că un grup de persoane au transformat acea incintă într-un depozit de gunoaie neautorizat. S-au dat două amenzi în cursul anului 2019, în luna octombrie, când a început să se constituie acest depozit neautorizat, și în luna decembrie. Problema este că valoarea amenzilor este de aproape 1 milion de lei. Faptul că administratorul judiciar nu a înțeles să facă demersurile necesare pentru că este o proprietate privată considerăm că această atitudine trebuie sancționată de acum încolo ca urmare a acestui incident de organele de urmărire penală”, a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei.