Incident aviatic halucinant la Suceava. Pilotul unui avion de agrement a aterizat în fața unei aeronave cu sute de pasageri

Incident aviatic, catalogat drept „grav”, a avut loc in 24 ianuarie 2021 pe Aeroportul „Stefan cel Mare” din Suceava, potrivit raportului Autorității de Investigație și Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile, citat de ziare.com..

Un avion de mici dimensiuni a intrat pe pista aeroportului cu putin inainte ca o aeronava Wizz Air cu sute de calatori la bord sa aterizeze.

Incidetnul ce se putea încheia cu o tragedie s-a propdus pentru că pilotul avionului de ,mici dimensiuni, în vârstă de 64 de ani și cu o vastă experiență de zbor, și-a uitat căștile la sol și nu a avut comunicare cu turnul de control al aeroportului.Aterizarea aeronavei Wizz a fost anulata si reluata dupa circa 20 de minute. La momentul intrarii avionului de mici dimensiuni pe pista, aeronava Wizz se afla la o altitudine de aproximativ 900 de metri, mai avea circa 1 minut pana la aterizare si efectua cursa Londra Luton – Suceava.