Johnson & Johnson va livra UE 50 de milioane de vaccinuri anti-Covid în trimestrul al doilea

Potrivit comisarului european pentru industrie, Thierry Breton, compania americană Johnson & Johnson s-a angajat să livreze Uniunii Europene, până la sfârșitul lunii iunie, 55 de milioane de doze, plus alte 120 de milioane de doze în trimestrul al treilea, relatează HotNews.ro.”Până de curând, nu era clar dacă această promisiune va fi respectată. Totuși, 50 de milioane de doze sunt asigurate pentru trimestrul al doilea”, a declarat Liese, precizând că are această informație atât de la compania farma, cât și de la Comisia Europeană, cea care coordonează discuțiile cu producătorii de vaccinuri.Tot astăzi, o purtătoare de cuvânt a companiei americane a confirmat faptul că au început livrările către țările blocului comunitar, Norvegia și Islanda, dar nu a dorit să facă declarații pe tema numărului de doze ce urmează să fie furnizate în luna aprilie sau în al doilea trimestru al anului. Reprezentanta companiei farmaceutice americane s-a mărginit doar să afirme că intenționează să livreze 200 de milioane de doze, în tot anul 2021, către UE, Norvegia și Islanda.

”Primele doze pleacă astăzi din depozite către statele membre”, a confirmat și un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, în cadrul unei conferințe de presă.

Vă reamintim că secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat, astăzi, că România va primi, joi, 15 aprilie, 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson. Oficialul precizează, într-un postare de Facebook, că serul va ajunge în cabinetele medicilor de familie și în centrele mobile.

Vaccinul Johnson&Johnson se recomandă tuturor persoanelor peste 18 ani și se administrează într-o singură doză.