Klaus Iohannis, APEL către români: Respectați măsurile impuse de autorități ca să ajutăm cadrele medicale

 

„În aceste momente de cumpănă pentru noi toți, forța de muncă din sănătate reprezintă prima linie a luptei împotriva răspândirii infectării cu acest virus extrem de periculos.

Autoritățile au datoria de a acorda atenție prioritar personalului medical inclusiv prin asigurarea echipamentului individual de protecție.

Dragi medici și personal medical,

Vă datorăm recunoștință și respect zi de zi pentru efortul consecvent depus în menținerea sănătății noastre, a tuturor, și cu atât mai mult în aceste zile, când aveți un rol critic și purtați pe umerii halatelor albe o presiune enormă!

Reiau în acest context apelul la responsabilitate și la respectarea cu strictețe a măsurilor impuse de autorități.

Respectând normele de deplasare, dragi români, de igienă și de distanțare socială ne protejăm pe noi înșine, pe cei dragi, și ajutăm cadrele medicale să ofere asistență celor care au reală nevoie de îngrijire.

Sacrificiile pe care le facem astăzi ne aduc mai aproape de ziua în care viața noastră revine la normal!

Doar împreună putem trece peste această grea perioadă! Doar uniți vom reuși!”, a transmis președintele Klaus Iohannis, marți, după semnarea Acordului de colaborare bienală între Organizația Mondială a Sănătății – Biroul Regional pentru Europa și Ministerul Sănătății din România. 

Evenimentul s-a desfășurat prin videoconferință, la Palatul Cotroceni.

Semnarea acestui acord, pentru perioada 2020-2021, întărește colaborarea dintre țara noastră și Organizația Mondială a Sănătății, transmite Administrația Prezidențială.

La finalul videoconferinței, Președintele României a avut o întâlnire de lucru cu Ministrul Sănătății, domnul Nelu Tătaru, șefa biroului pentru România al OMS, doamna Miljana Grbic, și cu Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României în consiliul executiv al OMS.