Klaus Iohannis, Nicușor Dan și Tanczos Barna, pe bicicletă în parc. Autoritățile, apel pentru un transport sustenabil

Președintele Klaus Iohannis a venit pe bicicletă de la Vila Lac până în parcul Herăstrău. Șeful statului i-a îndemnat pe români să renunțe la mașina personală, în favoarea transportului alternativ.

”Mersul pe bicicletă este sănătos și vă recomand tuturor să folosiți bicicleta cât mai des! Orașele noastre sunt, mai ales în orele de vârf, imense parcări. În același timp, aerul devine aproape irespirabil în orele de vârf”, a spus Iohannis. 

Sunt prea puține piste pentru bicicliști și împart banda cu șoferi nervoși, este de părere șeful statului, care a transmis autorităților locale să se implice în construcția de piste pentru bicicliști.

Din păcate, Capitala numără prea puțini kilometri de piste.

”Sunt în jur de 15-20 de km de piste pentru bicicliști în București, evident mult prea puțini. O parte din piste sunt bune, cele de pe segmentul Sud-Nord, altele inutile, cum este cea care merge din Grozăvești la Piața Unirii – nu circulă nimeni pe ea, altele nu sunt în standarde”, a subliniat Dan.

Capitala ar putea avea noi piste în aproximativ trei ani, susține Primarul General.

Evenimentul din Parcul Herăstrău dedicat Zilei Mondiale a Bicicletei a fost marcat de un moment stânjenitor. Directorul uneia dintre cele mai mari bănci din România a căzut cu bicicleta. Organizatorii au scuzat momentul, precizând că așa se întâmplă și accidentele din trafic.