Klaus Iohannis nu va fi printre primii vaccinați împotriva COVID-19. De ce l-au refuzat specialiștii din comitetul de vaccinare

 

Presedintele Klaus Iohannis s-a oferit sa fie primul roman vaccinat impotriva COVID-19, insa specialistii au hotarat ca este mai bine ca el sa astepte sa fie imunizat conform calendarului stabilit. Adica în a doua etapă. 

Specialiștii din cadrul grupului de lucru privind campania de vaccinare i-au spus că gestul său ar putea duce însă la speculații, a declarat, duminică, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, la o televiziune de știri.

„Da. Dumnealui, in cadrul Grupului de lucru ne-a ridicat aceasta propunere, ca să o evaluăm și răspunsul a fost, după ce ne-am consultat cu toți experții, că nu este de dorit. Pentru că, dintr-un gest care se dorește a convinge și a întări încrederea în vaccinare se pot crea alte speculații și nu am dorit acest lucru pentru că se distrug toată credibilitatea noastră și toată munca.”, a explicat col. dr. Gheorghiță.

Klaus Iohannis nu este în prima categorie de vaccinare. Președintele este în etapa a doua de vaccinare conform strategiei, a mai anunțat șeful Comitetului pentru coordonarea campaniei de vaccinare.

„De aceea, Klaus Iohannis a anunțat că se va vaccina când îi va veni rândul conform strategiei de vaccinare”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Președintele Klaus Iohannis a declarat luna trecută că se va vaccina împotriva COVID-19 și că va face acest lucru în mod public, „dacă se crede că asta ar ajuta”.

Așa a răspuns unei întrebări din partea jurnaliștilor, într-o conferință de presă, la Cotroceni, dacă se va vaccina public, pentru a da un exemplu celor care sunt în continuare sceptici față de vaccinare.

„Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu, nu am nicio problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare, personal sunt pentru vaccinare”, a spus șeful statului pe 25 noiembrie.

Citește și Klaus Iohannis: Nu există NICIO INTENȚIE de a intra în carantină totală după alegeri. Dacă e nevoie, mă voi vaccina public, pentru a-i încuraja pe oameni