Legile puterii | Deputatul UDMR Csoma Botond: „La nivelul coaliției s-a creat un grup de lucru pentu reforma pensiilor speciale” 

„Când a fost votul în Parlament, dacă vă amintiți, pe pensiile parlamentarilor, noi am spus atunci că acel pas a reprezentat o demagogie ieftină, pentru că pensiile parlamentarilor reprezintă foarte puțin, cam 1% din toate pensiile denumite speciale, care nu se bazează pe contributivitate. Și am spus că noi dorim, și de mai multe ori  am spus această chestiune în Parlament, noi dorim să desființăm toate pensiile așa-zise speciale și să existe un singur sistem de pensii în România, cel bazat pe contributivitate”, a declarat deputatul UDMR, Csoma Botond, la „Legile Puterii”, potrivit realitateadebucuresti.net.

„Acum la nivelul coaliției s-a creat un grup de lucru, care analizează, și au început deja să lucreze săptămâna trecută, analizează posibilitatea unei reforme în legătură cu aceste pensii speciale. Nu pot să vă dau încă detalii, la ce concluzie au ajuns după o săptămână pentru că eu nu fac parte din acea comisie și avem și o promisiune la nivelul coaliției că nu o să dăm pe surse înaintea unei decizii și să spunem clar coaliție cum dorește reformarea acestui sistem care nu este bazat pe contributivitate, dar eu sper că în scurt timp vom ajunge la o formă de calcul și trebuie să spunem clar că acele pensii trebuie să facem ceva cu ele. Pentru că până acuma a fost demagogie. Unele partide au avut un discurs foarte pregnant pe marginea acestui subiect. (…) Sigur, noi suntem de acord și cu desființarea pensiilor parlamentarilor, dar dacă faci un pas, du-te până la capătul drumului. Și să nu arunci numai praf în ochii cetățenilor și de dragul demagogiei să faci nu o jumătate de măsură, că nici 5% din întregul sistem nu reprezintă pensiile parlamentarilor. Eu aștept acest moment când vom avea un proiect de lege în Parlament, care va face o reformă reală în acest sens. Eu cred că în acest grup de lucru se discută și următorul fapt: cam care ar fi abordarea statului român față de anumite categorii. Poate că polițiștii și militarii trebuie să existe o categorie care totuși să aibă o pensie care nu se bazează pe contributivitate, dar trebuie luată decizia asta odată și odată,” a explicat deputatul UDMR Csoma Botond, marți seară, la „Legile puterii”.