Legile puterii | Diana Șoșoacă, dezvăluiri cutremurătoare despre adopțiile ilegale: Prețul unui copil – între 100.000 și 650.000 de euro

Diana Șoșoacă a vorbit și despre prețurile practicate în „mafia adopțiilor ilegale” și despre cazul pe care l-a rezolvat, pentru recuperarea celor cinci copii care ar fi putut ajunge în SUA și Australia, fără știrea părintelui.

„Prețul unui copil este între 100.000 și 650.000 de euro”, a declarat senatoarea Diana Șoșoacă, în exclusivitate, joi seara, la „Legile puterii”.

Citește și Legile puterii | Diana Șoșoacă, acuzații grave: Există un primar care de 20 de ani se ocupă cu adopțiile ilegale

„Am chemat vreo șapte institutii la nivel național și am scăpat cinci copii care trebuiau să plece. Luați de acasă, în lipsa părintelui. Omul n-a știut. De către primar, poliție și Protecția Copilului. 

Mafia este o hidră. Și mai ales când discutăm de oameni săraci, fără posibilități, fără cunoștințe juridice. 

Datorită acelei comisii, care a durat cinci ore și jumătate, anchetă cu șapte reprezentanți ai instituțiilor. Și cu părintele copiilor. Am reușit să recuperăm cei cinci copii, i-am mutat în alt județ, împreună cu un ONG, care le-a angajat și bonă și i-am schimbat și de la școală. 

Copiii trebuiau să plece în Australia și Statele Unite în următoarele zile, fără acord, fără nimic.

Autoritățile, o parte din ele, sunt implicate în acest drum al copiilor”, a mai relatat Diana Șoșoacă, joi seara, la „Legile puterii”. 

„Mafia nu e numai în ce privește copii”, a avertizat senatoarea.

„Cu copiii este cea mai gravă. Sunt bani care se dau inclusiv familiilor, încă înainte de a procrea. Se comandă copilul. Costă între 3.000 și 5.00 de euro. Intri în spital, îl naști și pleacă de acolo din spital altă persoană care este înregistrată ca mamă”, a mai dezvăluit Diana Șoșoacă, la „Legile puterii”, adăugând că „de 20 de ani și ceva se întâmplă. Există și astfel de lucruri. DNA-ul are dosare, pe care trebuie să le ancheteze, probabil că sunt și în anchetă”.