Liderii Coaliției n-au ajuns la un rezultat privind comasarea alegerilor. Care este scenariul bombă privind candidatul unic pentru Cotroceni, dar din afara partidelor – SURSE

Negocierile se poartă în legătură cu un pachet care să prevadă atât comasarea alegerilor cu o eventuală alianță pe termen lung între cele 2 partide. O variantă ar fi comasarea alegerilor europarlamentare din iunie cu cele locale, dar sursele citate de Realitatea Plus au sugerat că social-democrații ar pune condiția să fie ori dublă comasare, ori deloc.

 

Aceleași surse indică faptul că PSD ar accepta suprapunerea primului tur al prezidențialelor cu alegerile parlamentare.Pe de altă parte, liderii Coaliției n-ar renunța nici la scenariu de împărțire, pe termen lung, a celor mai importante funcții din stat -președinte, premier, primar general și comisar european, cu o rocadă între cele 2 partide la viitorul ciclu electoral.

În ceea ce privește lupta pentru Palatul Cotroceni, PSD și PNL ar urma să facă o serie de sondaje, după europarlamentare și n-ar fi exclusă nici varianta unui candidat unic, dar din afara celor 2 partide, potrivit Realitate Plus.